sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Tehtävä 2

Syksyinen syyskuu sateisessa Helsingissä. Tarkkaan ottean Mannerheimintiellä. Rekkakuski Rauli Suikkanen on hermostunut. Oli liikenneruuhka ja hän on matkalla Kemijoelle rakkaansa luo. Raulin rakkauselämä on saanut kolhuja hänen aikuisikänsä varrella monta kertaa ja nyt kiire on kova. Rauli tapasi mielitiettynsä kuusi kuukautta sitten hänen pitäessään rahtari-taukoa Joensuun Shellillä. Viereen oli istahtanut hemaiseva rekkakuski-nainen, Tuire, jonka kanssa Raulilla oli juttu luistanut alusta lähtien. Yhdessä he jakoivat lihapiirakan ja katsoivat huoltamon tv:stä Mentalist-sarjaa, se oli heidän ”laulunsa”. Nyt Rauli kuitenkin hermoili. Hän hermoili niin että hampaat kiristyivät. Kiire Tuiren viereen Kemijoelle oli kova. Jonon edessä hidasteli Samuli Edelmanin jenkka-rekka jonka katolla Samuli keikisteli ja lauloi sinisissä housuissaan. Rauli ei voinut kestää Samuli Edelmannia. Kun Samuli kailautti menemään klassikkonsa ”Se on pienestä kii”, ei Rauli voinut pidätellä raivoaan.
”Jumalauta Eeedelmanni! Jos et hilaa sitä rekkaas mun erestä ni alkaa luumu tummuu!!!” kirosi rakkauden täyttämä Rauli pää punaisena.
Sellaista se on se rakkauden voima.

6 kommenttia:

  1. Tarinasi pystyi hyvin kuvittelemaan (lyhyt-)elokuvaksi... tai Kummeli-sketsiksi. Tämä nimittäin toimisi hemmetin hyvin, jos Raulia näyttelisi Heikki Silvennoinen tai Kari Hietalahti! Ja sitähän se rakkaus teettää: nimittäin raivoa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

    Jouni P.

    VastaaPoista
  2. Humoristinen tiivis teksti, johon olet upottanut annetut sanat toimivalla tavalla.

    Tätä olisi voinut lukea vaikka vähän pitenpäänkin, miten mahtoi romanssissa käydä ;)

    VastaaPoista
  3. Tiivis tosiaan, jäin odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuu. Mielenkiintoinen, suorastaan hurja tarina! Sanat sujahtivat mukaan hienosti.

    VastaaPoista
  4. Miellyttävää luettavaa, jota olisi tosiaan voinut lukea lisää.^^
    Ihana miten teksi kertoo tavallisen tallaajan rakkaudesta ja pienistä asioita, jotka tarinan henkilölle ovat tietysti suuria, vaikka puitteet ovatkin niin vaatimattomat.

    VastaaPoista
  5. Ei oikee muhun kolahtanu, mut syy on varmaa siinä, et oli just tota piparin sanomaa suomalaisen lyhyt leffan tunnetta ja oon aika antisuomalainen elokuva osastolla ;)

    VastaaPoista
  6. No hyi :D ällönlällöä. En kyllä tyksinyt mielikuvista mitä tuli, sitä varmasti tavoittelitkin :D sanat sopivat tuohon tarinaan kuin nenä päähän :P

    VastaaPoista